söndag 17 maj 2015

Sinus och Dexter - visst är vi vackra!


Hallå!


Vi heter Sinus och Dexter och bor i djurhuset på Ingelstadgymnasiet och är en del i undervisningen, och här trivs vi bra! Vi bor i en stor voljär med tillgång till värmehus och varje dag kommer det massor med elever och aktiverar oss och berikar vår voljär för att hålla oss sysselsatta. 


Vi är stora papegojor som blir ca 85 cm långa varav stjärten utgör 45 - 50 cm av kroppen. Vi är vackert blåa över vingarna och orangegula på bröstet.
Våra näbbar är starka och knäcker lätt stora valnötter, hasselnötter mm. På våra kinder saknar vi fjädrar och där kläs vi av fina svarta linjer.
Vi lever i det vilda i skogsområden i norra och mellersta sydamerika. Och dagarna spenderas då i det vilda åt att söka mat över stora områden. Då använder vi våra starka näbbar för att kunna tillgodogöra oss svåråtkomlig föda och med våra långa vingar glidflyger vi mellan träden.


Vi är smarta djur och behöver mycket stimulans för att inte bli uttråkade, det bästa vi vet är kontakt med eleverna - då mår vi som bäst!   Här är vi tillsammans med Emmie, Malin och Tilde i dsj14.
                     En liten promenad utanför voljären tillsammans med Linus i dv14 uppskattas :)
   Visst är jag vacker!!!Det var lite om oss! 

Hälsningar Sinus och Dexter!